domingo, 16 de noviembre de 2008

Bien por el software libre, mejor aún la soberanía tecnológica.


El software libre es el primer paso en el camino de la soberanía tecnológica y el software socialista como herramienta en la construcción del Socialismo.La crisis financiera y económica ha situado el uso de software libre en el debate de las corporaciones privadas y administraciones públicas como factor de minimización del gasto y como muestra de voluntad de austeridad ante la opinión pública. Tal planteamiento, si bien positivo, es muy pobre ubicando este ámbito tecnológico en consideraciones residuales de balances contables, no entendiendo, o no queriéndose interesadamente entender, el carácter estratégico de la tecnología. La realidad hoy en día en un contexto de tecnificación del proceso productivo es que el software y su control son elementos imprescindibles para la supervivencia empresarial y para la eficacia del sector público. Leer más en Kaos en la red ... o si lo prefieres en Rebelión.

BVSB
Novembre 2008

lunes, 10 de noviembre de 2008

Ajuda institucional a Cuba de Cerdanyola


Veure notícia.
Traductor catalán-castellano.


L'ajuntament de Cerdanyola donarà part de l'ajut de 2008 d'emergències de 12000 € paliatiu dels danys soferts desprès de la devastació de la temporada d'huracans. Les gestions i seguiment dels companys Leo i Carles ho han aconseguit.

Ens toca ara presentar un projecte de reconstrucció per al 2009. S'admeten idees i propostes.

Con la Revolución Cubana y con Fidel. BVSB

sábado, 8 de noviembre de 2008

Contra la privatització de l'educació


Concentración en Cerdanyola de l@s profesor@s en defensa de la Escuela Pública.

Traductor catalán - castellano.

Compañeras y compañeros venezolanos, cubanos, bolivianos, ecuatorianos y de todos los paises de la Patria Grande del Che, mientras iniciais un proceso irreversible por la universalidad de la enseñanza pública en vuestras escuelas, nosotr@s nos vemos en la lucha de resistencia contra la privatización neoliberal de nuestro sistema público educativo. Mientras avanzais al Socialismo, aquí en Europa nos quieren sumir en la barbarie capitalista.

El jueves 13 de noviembre hacemos huelga contra el proyecto de ley Llei de l'Educació de Catalunya.

Venceremos !

Loli Peralta

jueves, 6 de noviembre de 2008

Temps de crisi, temps de lluita
Traductor catalán - castellano.El company Carles Escolà en la seva prolífica activitat fa un escrit que comença a sonar a tret de sortida, a manifest fundacional de la lluita organitzada, combativa i socialista amb la necessària creació de l'instrument que les articuli. Efectivament tenim una gran responsabilitat, no podem fallar aquesta vegada. En Carles ens convoca a la lluita dient amb especial èmfasi en el darrer paràgraf ...

A hores d’ara tothom és conscient que l’economia global està en crisi. L’especulació i el benefici a curt termini, trets característics del capitalisme, han portat el sistema financer nord-americà a un col•lapse que, com una taca d’oli, s’estén arreu. La globalització ha mostrat la seva cara més fosca.

En el sector industrial català aquesta crisi s’està traduint en un creixent nombre d’expedients de regulació que amenacen milers de llocs de treball. Nissan és un exemple ben conegut, perquè posa de relleu el caràcter rapinyaire dels grups industrials transnacionals, que durant anys han estat acumulant beneficis astronòmics i ara maniobren per carregar la factura de la crisi sobre els treballadors. Però el moviment obrer més combatiu s’està organitzant per plantar cara. La crisi no l’hem provocat els treballadors i no la pagarem.

Aquest context econòmic coincideix amb un moment d’importants lluites socials. Les mobilitzacions contra la directiva de les 65 hores, contra la directiva de la vergonya, pel dret a l’habitatge o la lluita contra la nova llei d’educació (el proper 13 de novembre hi ha convocada un important vaga).

Arriben temps de mobilització social. Temps de defensar els drets aconseguits amb les lluites del passat i organitzar les actuals. D’enllaçar-les. Temps de crear xarxes de solidaritat. I això passa per construir instruments polítics capaços d’aglutinar les diferents lluites, de coordinar-les, de crear sinèrgies per avançar col•lectivament. Cal un debat profund del conjunt de l’esquerra alternativa, un procés d’unificació programàtica i d’acció que vagi configurant les necessàries organitzacions de lluita per fer front als nous temps. Un procés des de les bases. Si no ho fem ara, perdrem l’oportunitat... i una important batalla històrica.

PD

Com deia a l'article venen temps de lluita que demanen de l'organització d'un moviment obrer fort per donar la batalla en el pla econòmic i, sobretot, aixecar moviments populars i alternatius que siguin capaços de donar la batalla en el pla territorial. A partir d'aquí també serà necessari construir instruments polítics capaços d'aglutinar totes aquestes lluites i conduir-les cap un objectiu comú: la transformació radical de la societat, creant les condicions subjectives necessàries. Cal que estem preparats per si, com diuen, la crisi econòmica actual és finalment tan forta que sigui capaç de crear les també necessàries condicions objectives per a un canvi polític i social, en definitiva, una revolució. Si es donen aquestes condicions, cal que estem preparats per aprofitar-les.