martes, 21 de abril de 2009

50 aniversari de la Revolució Cubana a Ripollet


Traductor catalán - castellano.

El dia 9 de maig a les 19 H. a El Local al carrer Monturiol 32 els companys i companyes de Ripollet celebren el cinquantè aniversari de la Revolució Cubana com veieu al cartell anunciador. Diuen els/les companyes de Ripollet:

Sí, amics. Fa 50 anys, concretament el 1 de gener de 1959, el poble cubà liderat per Fidel Castro, Ernesto “Che” Guevara, Camilo Cienfuegos i els seus derrotàven al dictador Fulgencio Batista i obrien una nova etapa a l'illa.

Una nova etapa revoluciónària i de grans transformacions socials com la Reforma Agrària, les campanyes massives d’alfabetització, la universalització de la sanitat així com la gratuïtat de tots els serveis de primera necessitat (llum, aigüa, telèfon, etc.) i tota una sèrie de lleis i mesures destinades al bé comú, a la redistribució de la riquesa, en definitiva a la instauració d’un estat socialista.

Precisament pel seu caràcter d’oposició i al mateix temps alternativa al sistema capitalista dominant, i també pel seu clar anti-imperialisme, Cuba no ha deixat de rebre atacs i embargaments/boicots econòmics (comdemnats inclús per la ONU en resolucions diverses) per part del “amo” de la zona, els Estats Units, que ha intentat així quan no debilitar, directament acabar amb la Revolució. Però Cuba ha resistit i és per això que volem cel.lebrar com es mereix aquest 50è Aniversari des de la comissió de cinema de El Local amb un parell de films que ens apropen a les figures dels seus 2 líders més carismàtics.

Hasta la victoria siempre!!!

Visca la Revolució Cubana ! Visca Fidel !

martes, 14 de abril de 2009

Visca la III República

Traductor catalán - castelano.

El 14 d'abril continuarem lluitant per la República. Perquè els pobles de la Península Ibèrica puguin exercir el seu lliure i democràtic dret a l'autodeterminació. Perquè puguem refundar aquest estat corrupte amb les bases de l'igualitarisme i la socialització.

Pels nostres avis i àvies que van lluitar a l'Ebre, a Terol, a Madrid, a Euskal Herria, a Andalusia, a Toledo, a Guadarrama, a Badajoz, a tots els racons de l'estat espanyol contra el feixisme. Per la seva memòria lluitarem fins la proclamació de la III República.

Avui 14 d'abril a la plaça de la República ens hem convocat companyes i companys per retre homenatge a la República que va ser i a la que serà. Amb banderes republicanes, la senyera, la tricolor, l'estelada, la roja, la rojinegra per la necessària unitat. Veure comunicat i el report de l'acte de cerdanyola.info. L'any vinent hem de fer una convocatòria unitària àmplia.

Salut i República
BVSB

lunes, 13 de abril de 2009

Covards !

Traductor catalán - castelano.

El company Carles mostra el seu rebuig a l'actuació policial del moviment estudiantil que es mobilitza per aturar el pla Bolònia de privatització encoberta del sistema d'ensenyament superior universitari. No és difícil veure que aquesta repressió indiscriminada no només anava contra els i les estudiants. El sistema capitalista vol fer evident que reprimirà amb brutalitat qualsevol activitat de denúncia, de lluita per un sistema global diferent al neoliberalisme. Diu el company en el seu lloc Internet ...

Si algú encara tenia dubtes de com s'implantarà el pla Bolonya, les imatges del violent desallotjament dels estudiants de la UB i l'estat de setge imposat de facto durant tot el dia pels carrers de Barcelona li aclariran les idees. Estudiants colpejats dins l'edifici de la universitat. Agents anti-avalots baixant de les furgonetes en marxa. Agressions indiscriminades a tothom que gosava estar a la zona cero. Batudes i persecucions. Detencions arbitràries. Una actuació que recorda massa temps suposadament superats, més encara quan l'endemà hi havia convocada una jornada de vaga general de l'ensenyament públic de Catalunya. Lamentablement sembla ser la recepta del govern i els rectors contra el creixent moviment en contra de la privatització de la universitat pública.

Aquesta nova demostració de força, com les que també s'han produït a la UAB i altres universitats públiques, posa de relleu les misèries d'uns personatges que lluny de treballar per la transformació social, estan més interessats a demostrar que poden gestionar els interessos de les grans patronals i cambres de comerç com els que més, tot i dir-se d'esquerres. Covards que callen o qualifiquen d'errors actuacions iguals a les que ells mateixos qualificaven d'atemptat a la llibertat quan el govern estava en mans de la dreta. Covards que traeixen la lluita per un món més just, enlluernats per despatxos amb moqueta, sous públics astronòmics, cotxes oficials i altres prebendes d'estar al poder. Covards que criminalitzen aquells que denuncien la mercantilització dels serveis públics.

Vull mostrar la meva solidaritat i suport a totes les víctimes de la desproporcionada actuació policial del 18 de març, estudiants, vianants i treballadors de premsa.

martes, 7 de abril de 2009

Cable de fibra òptica entre Cuba i Veneçuela: eina comunicacional per trencar el bloqueig.

L'ajuda mútua entre els germans del Carib, farà que Cuba pugui disposar d'una comunicació a Internet immensament superior a la que el bloqueig dels USA li restringeix. L'imperialisme es posa nerviós i comença a intoxicar. Els companys de Euskal Herria del prestigiós mitjà Cuba Información aclareixen conceptes i rebaten les mentides que des d'Espanya i USA es llencen.

El ALBA dels pobles avança imparable.

BVSB