sábado, 23 de mayo de 2009

Centreamèrica en el punt de mira ianquiL’imperialisme USA està prioritzant com a eix de la seva perversa política exterior l’hostilitat contra els governs progressistes de l’Amèrica Central. Els seu sinistre modus operandi és ben conegut per tots. Encara que amb elements de particularitat depenent del país en qüestió,  la conspiració contra els governs de la zona centreamericana ha començat des de fa ja uns mesos.
 
La CIA aprofita les debilitats i contradiccions de l’incipient procés de democratització progessista en aquests països. A Centreamèrica s'arrossega encara totes les rèmores que els governs neoliberals submisos amb els USA han provocat en els darrers decenis. La CIA pretén activar des de Panamá a Rio Grande aquelles reaccionàries Revoluciones Naranjas que tants desastres estan portant a l’Europa de l’Est. La diferència que no és capaç d’entendre els USA, es troba en què el nivell d’estructuració política, de conscienciació social que els pobles sudamericans i centramericans han assolit juntament amb el compromís dels seus lideratges, fa difícil que aquesta operació contrarrevolucionària pugui enderrocar els governs d’esquerres.
 
A Nicaragua un cop es va proclamar la victoria del Sandinisme en les eleccions municipals de començament d’any, van començar els alderulls involucionistes provocats per la reacció dretana. A Guatemala i a Honduras s’intenta implicar ens trames creades pels serveis secrets ianquis per esquitxar els seus respectius governs i apunta directament contra les Presidències d’aquestes repúbliques germanes. A El Salvador on el FMNL ha guanyat la Presidència de la República, el departament d’estat ianqui està fent xantatge amb l’amenaça d’expulsar a la comunitat salvadorenca dels USA provocant un colapse humanitari en aquest petit país centreamericà si el seu govern s'acosta i s'integra en el bloc progressista de la zona.
 
La majoria de països de Centreamèrica s’ha sumat, amb el corresponent ritme que les seves condicions específiques permeten, a l’onada progressista d’Integració Llatinoamericana i contrucció del Socialisme liderada per la República Bolivariana de Veneçuela i en la qual estan ja Bolívia, Cuba, Dominica, Equador o Paraguai.
 
El mecanisme de cooperació social i econòmica entre estats basat en la complementarietat i Solidaritat entre els Pobles com són el ALBA o Petrocaribe es va estenent a la zona sudamericana. L’hegemonia ara decadent imperial USA, l’explotació impune dels recursos naturals i humans d’Amèrica del Sud i Central tenen els dies comptats. El desastre econòmic en què es troba immers el capitalisme occidental vol arrossegar en la seva caiguda a allò que ells anomenen amb prepotència despectiva “Patio trasero sudamericano”. Aquests països però ressitiran l'ofensiva imperial.
 
De ben segur que la lluita d’aquests pobles, dels moviments socials conscienciats, de les seves formacions polítiques revolucionàries, dels seus governs progressistes i de les seves Presidències compromeses amb la justícia social i l’igualtat entre pobles i persones venceran aquesta vegada a l’atac, de vegades soterrat de vegades obert, de l’imperialisme USA. Ni la CIA ni la IV flota gringa que navega per l'Atlàntic i el Carib de forma amenaçant la Patria Grande atemoriran aquests pobles que caminen cap a la Llibertat i el Socialisme.

Maig de 2009
Any 50 de la Revolució Cubana
Brigada Vallesana Simón Bolívar

martes, 12 de mayo de 2009

Gustavo, un compañero cubano revolucionario.Los actos en defensa de los procesos revolucionarios no sólo son fructíferos en si mismos por la difusión del proyecto de transformación socialista de la Patria Grande. También nos aporta el encuentro de nuevas y nuevos compañeros de lucha que nos enriquecen con sus experiencias e ideales y con los que llegamos a ser auténticos/as camaradas.

En el acto de Ripollet conocimos a Gustavo. Con el compañero cubano revolucionario, estamos seguros/as estableceremos una gran relación de camaradería. Lo podeis conocer mejor en http://gustavo67.blogspot.com/.

Recibe un fuerte abrazo hermano.

Visca Cuba socialista, Visca Fidel