lunes, 31 de agosto de 2009

El Viceministre de Producció del Govern de Bolívia a Cerdanyola.

Traductor catalán- castellano.

Crònica de l'acte i entrevista a Cerdanyola Ràdio .

Entrevista a Rebelión i Espai Marx per en Salvador López Arnal.

Veure anunci als mitjans Librered a Kaosenlared i a Rebelión també.

El company Viceministre de Producció del Govern del President Evo Morales participarà en la xerrada – debat oberta "Las perspectivas de la Revolución Democrática y Cultural de Bolivia" a celebrar a l’Ateneu de Cerdanyola el dilluns 14 de setembre a partir de les 19 H.

En Ramiro Lizondo economista i doctorant a la UAB, va marxar al setembre de 2008 per incorporar-se a aquesta responsabilitat emmarcada en el projecte progressista i socialitzador de transformacions polítiques, econòmiques i culturals que lidera el President Evo Morales. En aquest últim any, Ramiro Lizondo ha portat a terme una molt intensa tasca d’implementació de mesures d’ordenament de l’espai productiu principalment en l’àmbit de la petita i mitjana empresa, base fonamental de l’economia d’aquest país sudamericà.

Superat l`intent de 2008 de l’oligarquia sediciosa i l’ambaixada USA de trencar el procés democràtic de canvis estructurals, a començament de 2009 va ser aprovada la nova Constitució Boliviana i ratificat en referèndum revocatori pel 67 per cent dels votants, el compañero Presidente Evo Morales Ayma. Bolívia enceta així, no sense nous perills d’involució interna i externa, una etapa de relativa calma en la qual poder desenvolupar i implantar totes les directrius constitucionals igualitàries i progressistes que emanen de la seva Carta Magna.

De tot allò que esdevé a Bolívia, de la seva experiència com a rector públic del Govern de Bolívia i del marc global de processos d'alliberament social i nacional que avancen no sense dificultats a l’Amèrica del Sud, Centreamèrica i Carib, ens parlarà i podreu preguntar al Viceministre.

La Brigada Vallesana Simón Bolívar, entitat d’àmbit comarcal que promou el Socialisme del Segle XXI a partir dels llaços i treball conjunt amb els governs, moviments socials i persones de l'Amèrica Llatina, vol fer especial èmfasi en tres aspectes aprofitant l`estada del company Ramiro Lizondo. El primer en aquests dies en què commemorem la nostra Diada nacional, és poder veure la solució justa a la qual s’ha arribat i donat sentit a un estat plurinacional com el sorgit de la Nova Constitució. El segon és conèixer de prop, com els moviments socials prenen el poder polític a partir del qual apliquen els seus plantejaments de transformació. El tercer i immersos com estem en una greu crisi econòmica del sistema neoliberal és veure com a l’Amèrica Llatina es construeix una via alternativa de societat postcapitalista, un socialisme creatiu basat en la democràcia realment participativa i ens processos productius de caire socialitzador.

1 de setembre de 2009, Vallès Occidental

Brigada Vallesana Simón Bolívar

domingo, 30 de agosto de 2009

Falleció el Comandante Juan Almeida, héroe de la Revolución Cubana

Ante la desaparición física del Comandante de la Revolución Cubana, Juan Almeida Bosque, rendimos solemne tributo los que jamás renunciaremos a contribuir en la construcción de una sociedad solidaria, humana y Socialista.

El Comandante Rebelde Juan Almeida Bosque se incorpora muy temprano en las luchas contra el Golpe de Estado de Batista en 1952 y participa junto a Fidel y Raúl en los históricos asaltos al Cuartel Moncada y Carlos Manuel de Céspedes, los que dan inicio a la Revolución cubana. Más tarde sale desde México a bordo del Granma hacia la Sierra Maestra dónde es ascendido a Comandante, y contribuye decididamente a triunfo de l de Enero de 1959.

Tanto en el Gobierno Revolucionario como en el Partido Político de la Revolución ocupó hasta ayer, día de su muerte, las más altas e importantes responsabilidades. Los héroes y constructores de la Revolución de Nuestra América viven eternamente junto a Bolívar y Martí, al Ché y Camilo. Ellos son eternos como el ideal noble al que han consagrado sus vidas. El Comandante Juan Almeida vivió y luchó siempre por Cuba Libre, lo que continuará haciendo su digno pueblo.

Nuestro compañero cubano Gustavo hace su sentida dedicatoria en su lugar Internet EL ÚNICO AUTÓGRAFO DIGNO DE UN HOMBRE ES EL QUE DEJA ESCRITO CON SUS OBRAS.

A 12 de septiembre de 2009
BVSB

Aplausos a la verdad. 4 de setembre de 2009 a Barcelona.



En Gustavo ret homenatge a la lluita del Comandante Chávez en el seu lloc Internet personal arran l'estrena del documental "South of the border” Al sur de la frontera d'Oliver Stone, la projecció del qual passarem a les localitats del Vallès tant aviat estigui disponible el vídeo.

A la concentració de suport a la Revolució Bolivariana al Consulat de Barcelona de la RBV el 4 de setembre en Gustavo parla clar. Los escuálidos sin argumentos y con mentiras e insultos. La BVSB va ser-hi.

domingo, 23 de agosto de 2009

La nova LOE Ley Orgánica de Educación de Veneçuela, eina indispensable per a una societat justa i igualitària


Traductor catalán - castellano.

La LOE recentment aprovada al Parlament de la RBV fixa el marc de desenvolupament de l'ensenyament per a construir una societat d'iguals. La dreta reaccionària està promovent alderulls i avalots per intentar frenar el text legislatiu al qual dóna suport la majoria de la població veneçolana. Mentre la LOE de la RBV defensa un sentit socialitzador i d'alliberament del coneixement, a Catalunya la tristament promulgada pel Parlament català LEC camina en el sentit invers, privatitzador i classista.

La BVSB difondrà l'importantíssim significat que suposa aquesta llei com a element imprescindible de lluita contra el capitalisme alienador. Més informació a YVKE Mundial ...

Agost de 2009, BVSB